Sporterspresentatie in Oss!

Op maandagavond 8 september wordt er in het Beyuna Training Centre Oss een super interessante presentatie gehouden over sport, voeding, het belang van aanvullen van je voeding, en ondernemen.

Centraal staat sport, voeding en aanvulling. Meer concreet over dat ondernemen: er wordt kort verteld hoe je als (top)sporter (en/of ouder) je marketingwaarde kunt gebruiken om je eigen sponsor te worden, en als personal trainer / (sport)fysiotherapeut / masseur / trainer / coach jouw deskundigheid inzet voor het bouwen van een (neven)business.
Aan mij de eer om een deel van het verhaal te vertellen.

Kom luisteren, daar zal je geen spijt van krijgen. Meld je wel even bij mij aan (het aantal plaatsen is beperkt)! En meld je ook bij me als je meer info wilt, ik geef je die graag.

Tot ziens op 8 september!

Sportersmeeting in Oss!

Op maandagavond 8 september wordt er in het Beyuna Training Centre Oss een super interessante presentatie gehouden over sport, voeding, het belang van aanvullen van je voeding, en ondernemen. Vooral het deel over aanvullen van je voeding met suppletie staat centraal. Natuurlijk komen de producten van Beyuna allemaal uitgebreid aan bod.

Ook wordt er kort verteld hoe je als sporter of werkzaam zijnde in de sport, gebruik kunt maken van de zakelijke mogelijkheid die Beyuna biedt. Hoe kun je als (top)sporter (en/of ouder) je marketingwaarde gebruiken om je eigen sponsor te worden? En hoe zet je als personal trainer / (sport)fysiotherapeut / masseur / trainer / coach jouw deskundigheid in voor het bouwen van een (neven)business.

Aan mij de eer om een deel van het verhaal te vertellen! En dat vind ik erg leuk. We zijn al druk bezig met het voorbereiden van de presentatie.

Kom luisteren, daar zul je geen spijt van krijgen. Meld je wel even bij mij aan (het aantal plaatsen is beperkt)!

Heb je vragen? Wil je meer informatie? Vraag me!

Tot ziens op 8 september!

Vroeger…

Vul jij je voeding aan met suppletie? Als je antwoord nee is: is dat een bewuste keuze, of heb je er gewoon nog niet over nagedacht?
Denk je dat ons voedsel nog net zoveel voedingswaarde bevat als vroeger?
Denk eens logisch na. We halen meer oogst van dezelfde grond, gewassen moeten harder groeien, we transporteren ons voedsel, slaan het op, en stoppen het in potjes en blik.
Gewassen worden door gefokt. Niet op de eigenschap voedingswaarde. Wel op de eigenschappen zoals makkelijk te oogsten en resistent tegen ziektes en insecten. En als dat niet voldoende is, dan helpen we de natuur toch ‘gewoon’ een handje door het DNA van het gewas te veranderen? Genetisch gemodificeerd voedsel eten we ongemerkt allemaal.
Onderzoek laat zien wat dit voor gevolgen heeft voor de hoeveelheid mineralen en vitaminen in onze levensmiddelen. Ik vond het schokkend
.

Geigy

De reden dat farmaceuten dit soort onderzoek uitvoeren? Tekorten veroorzaken kwalen en ziektes. Als je weet wat de tekorten zijn, dan weet je waar de mensheid last van gaat krijgen, en kun je daar medicijnen voor ontwikkelen.

Ik werk liever preventief en zorg dat er geen tekorten ontstaan.

Als je antwoord op mijn eerste vraag ‘nee’ was, dan is dit misschien het moment om een bewuste keuze te maken.

 

Visolie: vloeibaar goud of vloeibaar gif

De laatste tijd hoor je steeds vaker over het gebruik van visolie als aanvulling op de voeding. Wat mij betreft een goede ontwikkeling. Al zou ik liever spreken over het aanvullen van omega 3. En het zou mooi zijn als dat gepaard gaat met een stukje voorlichting. Want ‘baat het niet dan schaadt het niet’ gaat voor veel visolies niet op!

Vetzuren
Omega 3 en omega 6 zijn beide essentiële vetzuren. Dit zijn vetzuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken, en die we moeten opnemen uit de voeding. De hoeveelheid omega 3 en 6 die we uit onze voeding opnemen, zou met elkaar in verhouding moeten staan. Maar zo is het bij de meeste personen niet. In het dieet met veel plantaardige vetten dat men heden ten dagen heeft, zit vaak een tekort aan omega 3 en een overschot aan omega 6.

Toch is er veel visolie op de markt waar ook omega 6 in zit. Je zou misschien denken dat deze beter is dan een visolie waar alleen omega 3 in zit. Er zit immers meer in?! Maar de gemiddelde persoon krijgt al te veel omega 6 binnen krijgt. Dus waarom zorgen fabrikanten niet voor een visolie die uit alleen omega 3 bestaat? Simpel: het scheiden van deze vetzuren is een duur proces.

Gif
Heb je er ooit bij stil gestaan wat er allemaal in ons water verdwijnt? We lozen met zijn allen tonnen medicijnen in het toilet. In de oceanen drijven grote velden met plastic troep. Pesticiden gaan de grond in. En zware metalen komen in het water terecht. De vissen in de oceaan krijgen van dit alles wat binnen. En wat in de vis zit, zit in in de visolie. Wordt de olie vervolgens zonder zuivering in het potje gestopt, dan neem je iedere dag een capsule puur gif in.

Goede visolie is zuiver en bevat al deze troep niet. Maar ook dit zuiver maken is een duur proces. Kijk dus eens kritisch naar de visolie die je in neemt. Want als het supplement gezuiverd is, dan staat dit zeker weten op de pot.

Kies juist
Bovenstaande twee punten zijn de twee belangrijkste criteria voor een goed omega 3 supplement. Maar er zijn nog meer dingen die handig zijn om in de gaten te houden bij het aanschaffen van omega 3. Bijvoorbeeld de verhouding van de verschillende omega 3 vetzuren, afgekort EPA en DHA. Of de concentratie van de capsule. Toch fijn als er visolie in zit, en geen slaolie. Tot slot is het omhulsel van de capsule bepalend voor de opnamecapaciteit van de omega 3. Kies voor een omhulsel dat van visolie gemaakt is. Klinkt logisch toch?

Psssst: je snapt wel dat ik kies voor alleen omega 3, zuiver, hoge concentratie, juiste verhoudingen, en een omhulsel van visolie.

Omega3

Opladen

Het is hier en op facebook even opvallend stil geweest van mijn kant. Dat komt omdat ik heb genoten van een heerlijke week vakantie op Kreta. Het was 7 dagen lang genieten van het mooie eiland: op het strand in de zon, tijdens het duiken, van de mooie uitzichten in de Samaria kloof, van het eten (zucht…), de cultuur, en ook de mensen om me heen. Eigenlijk was een week veel te kort 😉

Ik heb tijdens de week mijn telefoon en laptop zo min mogelijk in mijn handen gehad. Even lekker helemaal ‘abschalten’. Maar het leven gaat natuurlijk gewoon door, en bij Beyuna hebben ze niet stil gezeten. Daarom zullen komende dagen wat leuke updates volgen.

Afbeelding

Vitamine C

VitC

Vitamine C is misschien wel het meest bekende voedingssupplement. Het is een antioxidant die de lichaamscellen beschermt en die nodig is om bloedvaten gezond te houden. Daarbij is het noodzakelijk voor het
onderhouden en opbouwen van gezonde botten, tanden,
kraakbeen, tandvlees en de huid.
Vitamine C van Beyuna ondersteunt het immuunsysteem, centraal zenuwstelsel, bevordert de energiestofwisseling en verhoogt de ijzeropname.

 

Start!

Er komt een moment dat je gewoon van start moet gaan. Zelfs als je vindt dat dingen nog beter kunnen. Maar het kan altijd beter. Zeker als je een perfectionist ben zoals ik. Streven naar perfectie is mooi. Maar soms moet je gewoon in het avontuur duiken en starten. Dat is wat ik nu doe. Deze site is nog niet helemaal klaar. Maar ver genoeg om mijn boodschap te delen. Veel plezier op mijn website!