food

Ik houd van lekker eten, en ik houd van gezond eten. Dat gaat gelukkig prima samen.

Ik kom uit de topsport. Toen ik de ziekte van Pfeiffer kreeg, liet mijn lichaam me in de steek. Tijdens de reis naar herstel heb ik me onder andere verdiept in voeding, en wat dit voor je lichaam kan betekenen. Ik ben gaan experimenteren wat voor mij werkt en wat niet. Ik merkte wat een enorm verschil voeding voor je kan maken.

Na een test bleek dat ik voor een aantal voedingsstoffen overgevoelig ben. Bijvoorbeeld voor tarwe en melk. Melkproducten gebruikte ik al amper. Maar tarwe… Zoveel van wat we eten wordt gemaakt van tarwe. Dat zijn bijna alle producten die van deeg gemaakt worden: brood, zoete broodjes, pasta. Gelukkig woonde ik in die periode in de winter in Oostenrijk. Daar zijn ze veel bewuster bezig met voeding, en was het vervangen van tarwe goed mogelijk. Natuurlijk was het in het begin erg aanpassen. Maar al snel wist ik tarwe grotendeels te vermijden, in ieder geval als ik niet op reis was. De ziekte was door het veranderen van mijn voedingspatroon natuurlijk niet meteen mijn lichaam uit. Maar ik merkte wel positieve veranderingen. Mijn spijsvertering werd beter, en ook mijn huid werd veel rustiger. Ik had behoorlijk last van acne, maar dit werd met sprongen minder.

Mijn interesse voor voeding was gewekt. Want ik dacht dat ik gezond at, maar het bleek dat ik me nog fitter kon voelen door mijn voeding aan te passen. Ik vind het leuk om over voeding te lezen en dingen te proberen. Een paar jaar geleden wees iemand me op het Paleo principe. En hoewel ik me hier niet volledig aan houd, is het voor mij een mooie basis. Het boek ‘De Voedselzandloper’ vond ik eveneens erg boeiend.

Verder breidde ik mijn kennis uit doordat ik in aanraking kwam met hoogwaardige voedingssuppletie, waar ik duidelijk het effect van merkte. Ik leerde over verschillen tussen het ene en andere merk suppletie, waarom iets werkt, over ingrediënten, wat het voor je lichaam doet, en wat tekorten kunnen veroorzaken. Ik leer nog steeds bij. Over (welzijns)ziekten en stoornissen die baat kunnen hebben bij juiste voeding. Zo verschrikkelijk interessant allemaal! Sinds de eerste keer testen van echt goede suppletie, ben ik een fanatieke aanvuller van mijn dagelijkse portie bouwstoffen voor het lichaam. Ik ervaar wat het voor goeds voor mij doet en wil niet meer zonder.

Wel zorg ik ervoor dat ik écht goede producten neem die biologisch en zuiver zijn, en ook echt werken. Op de producten van Beyuna kan ik vertrouwen.

Onder de kop nieuws/blog zal regelmatig informatie over voeding voorbij komen.

Beyuna ISR 2